Sangriamouth!

24 dagar

Usch nej, så vart det en sån dag igen, när vi räknr ner hur många dagar det är kvar. 24 dagar kvar är det nu. Så tänker man åh nu ska jag verkigen ta vara på tiden innan jag kommer hem. Men är det verkligen så? Inte riktigt. Här sitter jag i total stress och ångest och hetspluggar. Vill helst ligga mig ner och gråta över matte nationella som är iövermorgon. Känns okså sjukt surt att få av oss känner att vi ens lärt oss så mycket matte på lektionerna detta året. Så nu sitter jag här, med ett betyg som kan vara mitt sista i matte om jag inte läser det i trean, som bestämms om två ynka dagar. På detta ligger flera betyg och väntar på att bli satta. Jag ska sätta mig ner i hur många timmar vet jag inte, och spy upp all mattekunskap jag ska ha lärt mig detta året, kom igen, jag vet knappt vad jag gjorde i helgen. 

Det är dagar som denna jag speciellt längtar tillbaka till procce, sitta på mattedagen innan nationella och faktist få hjälp från skolan. Inte sitta här och känna att gå till skolan och be om hjälp av min mattelärare antagligen inte kommer ge mig någonting. Så vi vänder oss till varann, ventlierar och försöker hjälpa. Försöker se fram emot grillkvällen i helgen samtidigt som man inte ens vet om man kan gå då helgen kommer varvas av plugg och försök till att ta igen den sömn som förvinner bort i vardagen.

Men om 24 dagar, så sitter jag på flygplatsen. Fri från skola i jag vet inte hur många veckor. Lämna allt det som finna här och återgå till en annan vardag. Den kännslan som infinner sig i kroppen när du släpper all ångest. Den ångest som följer dig från dag ett när du börjar skolan i augusti, som följer dig genom lov, jullov som påsklov. Den ångest som konstant sitter i bakuhuvudet, utan att du kanske inte alltid tänker på det. För det spelar ingen roll om du ligger långt bak eller långt fram i skolarbetet, för det finns ju nästan alltid något mer du kan göra. 

Så vi varvar soliga sommarbilder med sånna här bilder, när höjdpunkten av min dag var när madre köpte hem fler nudlar och cocopops som motivering. 

20 maj 2014 18:39 | funkan |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas